5 beste tips om je keuken klaar te maken voor kerst · All Things Christmas

We weten allemaal dat de vakantieperiode een drukke tijd van het jaar is. Van schoonmaken en opbergen tot voorbereiden en koken, je kunt je gemakkelijk overweldigd voelen door de eindeloze klusjes van het organiseren van een feestelijk feest. Hoe jij en je gezin de vakantie ook vieren, ik weet zeker dat je veel tijd in de keuken zult doorbrengen.

Ik weet dat het nog geen december is, maar het is nooit te vroeg om na te denken over manieren om je keukenruimte klaar te maken voor Kerstmis. Als je een keuken klaar hebt voor het grote evenement, kun je ook wat tijd vrijmaken om met familie en vrienden door te brengen. Dus volg deze snelle tips om je keuken klaar te maken voor het kerstdiner.

Ruim rommel op en maak tellers leeg

Als er een tijd van het jaar is waarin je elke centimeter van je keukenruimte nodig hebt, dan is het Kerstmis. Van het maken van heerlijke peperkoekhuisjes tot het roosteren van groenten en kalkoen, je hebt een georganiseerde en opgeruimde ruimte nodig om in te werken. Als je je voorbereidt op het kerstdiner, maak dan zoveel mogelijk ruimte op het aanrecht vrij. Gooi oude papieren, oude rekeningen weg, zet fruitschalen en koffiemachines weg voor extra ruimte om voedsel te bereiden.

Denk ook aan de indeling van je keuken. Is het wel zo praktisch en efficiënt als het zou moeten zijn? Er zullen veel mensen in je keuken zijn, dus zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor iedereen om rond te lopen en te zitten.

Het kan frustrerend zijn voor mensen om rond te lopen in een dicht opeengepakte keuken, en je wilt toch niet dat gasten zich ongemakkelijk voelen tijdens je kerstdiner? Denk goed na over de indeling van de keuken en breng indien nodig wijzigingen aan. U kunt bijvoorbeeld één plaats aanwijzen voor kopjes, snacks en drankjes, terwijl een andere plaats voor desserts kan zijn.

Maak plaats in de koelkast

Als je thuis een kerstdiner organiseert, naast eten, tafelaankleding en cadeaus, de koelkast is een ander groot onderdeel van het feest dat je van tevoren moet voorbereiden. Je koelkast zal zeker een enorme hoeveelheid voedsel bevatten voor Kerstmis (voor ingrediënten) en na Kerstmis (voor restjes). Je wilt niet doorspitten en gefrustreerd raken over een rommelige koelkast. Daarom is het tijd voor jou om de rommel te voorkomen en op te ruimen.

Zorg ervoor dat u de planken en laden afveegt, de handgrepen desinfecteert en de compartimenten schoonmaakt. Ook kan het weggooien van oude en verlopen etenswaren of het verplaatsen van diepvriesproducten naar de vriezer helpen om veel ruimte vrij te maken voor andere ingrediënten. U kunt heet water gebruiken om hardnekkige vlekken te verwijderen en zuiveringszout gebruiken om geurtjes uit de koelkast te verwijderen.

Veeg de magnetron uit

Mis uw magnetron niet wanneer u uw keuken klaarmaakt voor het kerstdiner. Met veel gasten tegelijk in uw keuken, wordt de magnetron uw levensredder! Terwijl al het eten in de oven wordt gekookt, kan uw magnetron extra ruimte bieden om eten en drinken voor alle gasten op te warmen.

Vergeet niet om de magnetron van tevoren voor te bereiden door de binnenkant af te vegen om ervoor te zorgen dat de roterende plaat goed functioneert. Als je van plan bent je oude magnetron te vervangen door een nieuwe, kijk dan eens hier magnetron koopgids om u te helpen de beste te vinden!

Inventariseren en voorraadkast inslaan

Zonder voedsel komen te zitten is waarschijnlijk het laatste wat je wilt dat er gebeurt. Daar is dus maar één oplossing voor: bereid je voorraadkast voor en vul hem aan. Plan je maaltijden voor het feest en maak vervolgens een lijst van alle ingrediënten die je nodig hebt om een ​​speciaal kerstdiner te maken. Controleer uw voorraadkast op ontbrekende ingrediënten en zorg ervoor dat u alles voor de grote dag op voorraad heeft.

Een pro-tip voor jou is om alle ingrediënten op een rijtje te zetten en vervolgens elke week een paar items te kopen. Dit zal u helpen meer tijd en moeite te besparen, terwijl u ook betere controle krijgt over uw kerstvoorbereiding. Zorg ervoor dat u incheckt bij uw gasten en kijk of ze allergieën of voedselbeperkingen hebben.

Bereid de oven voor

Van tientallen koekjes tot een heerlijk gebraad, je oven zal hard moeten werken tijdens de vakantie. Weet u dat de aangebrande voedselresten in uw oven niet alleen hygiëneproblemen veroorzaken, maar ook de kwaliteit van uw voedsel verslechteren? Dat gezegd hebbende, is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw oven in de beste staat is om voorbereid te zijn op het vakantiediner.

Maak je oven grondig schoon door hem af te nemen met een vochtige doek. Als er hardnekkige vetvlekken en verbrande voedselresten zijn, strooi dan wat zuiveringszout op de bodem van de oven en gebruik dan een spuitfles om zuiveringszout nat te maken met azijn. Laat het mengsel een tijdje staan, gebruik dan een spons om eventuele resten weg te vegen en je oven is klaar voor gebruik!

Conclusie

De mooiste tijd van het jaar kan ook de meest stressvolle zijn, vooral als je op een grote dag een kerstdiner organiseert. Onthoud echter dat Kerstmis draait om quality time doorbrengen met je vrienden en familie. Ik hoop dat dit artikel je kan helpen om met de “vakantiestress” om te gaan en wat tijd vrij te maken om de beste tijd met je dierbaren door te brengen.creditSource link

Kerst outfit
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart