Kerstfilm Sneeuw: is het filmmagie of gewoon simpele wetenschap?

Op een gegeven moment, terwijl je je een weg baant door kerstfilms, zul je je ongetwijfeld afvragen over die sneeuw. Is het natuurlijk? Waarom smelt het niet van de jassen en wimpers van de acteur? Dan zie je die boom met al zijn groene, gezonde bladeren op de achtergrond ritselen. Hier hebben we het over de kerstfilm Sneeuw: is het filmmagie of gewoon simpele wetenschap?

Dat is duidelijk geen natuurlijke sneeuw. Het is onmogelijk dat de bladeren aan die boom de schok van langdurige kou kunnen vermijden met die hoeveelheid sneeuw. Als het echt was, zouden die bladeren allang verdwenen zijn.

Of wordt het allemaal toegevoegd nadat de film in postproductie is? Ik kan niet de enige zijn die niet betoverd is door de computer nep sneeuw domineert de nieuwe kerstfilms op de Hallmark-kanaal.

Deze blogpost is opgedragen aan die wonderbaarlijk nieuwsgierige geesten die gewoon willen begrijpen hoe Hollywood sneeuw werken. Misschien pak een warme trui en een kop iets warms voor deze rit.

Old School Sneeuw

Als je iets weet van films, dan weet je dat hun bescheiden begin geen geluid had. Je weet misschien ook dat speciale effecten nog echt een ding zijn. Dus hoe werd ‘sneeuw’ ongeveer honderd jaar geleden in films gemaakt?

Sommige van deze items kunnen je doen huiveren. Gebleekte cornflakes. Zout. Gips. Beton stof. Kippen veren. En asbest.

Hoewel de vreselijke effecten die het werken met sommige van deze materialen met zich mee kan brengen op dat moment niet volledig bekend waren, waren er tekenen. Veel cast- en crewleden zouden tussen de opnames maskers dragen om moeilijk ademen rond sommige stoffen te helpen bestrijden.

Hoewel die sneeuwvervangers behoorlijk wild zijn, gebruikten de filmmakers ook katoen om sneeuw op sets na te bootsen. Helaas vormt katoen onder de zeer hete lichten op een filmset nogal een brandgevaar.

Grote problemen

Laten we het er allemaal over eens zijn dat het grootste probleem met sommige van de materialen die in vroege films werden gebruikt, de gezondheidsrisico’s waren die ermee gepaard gingen. Niemand zou die slechte dingen moeten inademen.

Maar filmmakers vonden een heleboel andere problemen met vroeg ontwikkelde nepsneeuw. Een gebleekte cornflake zal bijvoorbeeld niet smelten als hij op iemand landt.

En toen je eenmaal geluid in films had, werden die cornflakes om verschillende redenen minder wenselijk. Het geluid van krakende cornflakes onder de voeten klinkt niet als het gedempte, zachte geknars van een laars in de sneeuw.

Je kunt geen voetafdrukken of zelfs bandensporen achterlaten in gebleekte cornflakes (het typen van “gebleekte cornflakes” zal nooit normaal aanvoelen). Het realisme waar filmmakers naar op zoek waren, was er gewoon niet.

De eerste bekende sneeuwmaker is uitgevonden

Warner Brothers studio had betere sneeuw nodig, dus een van hun technisch directeuren, Lous Geib, creëerde de eerste bekende sneeuwkanonnen machine. Deze creatie stamt uit de jaren dertig en was dus toonaangevend voor zijn tijd.

sneeuw machine

De sneeuw machine gebruikte enorme messen die zouden roteren terwijl ze stukken van een stuk ijs van 400 pond scheren. Deze uitvinding werd een essentieel onderdeel van entertainment in Los Angeles. Eentje werd zelfs gebruikt in het Los Angeles Memorial Coliseum om skiwedstrijden te houden!

De volgende mislukking

Tegen het einde van de jaren dertig begonnen filmstudio’s met het bouwen van gekoelde geluidspodia, zodat de nepsneeuw niet meer zo snel kon smelten. Met een hoge temperatuur van 25F kun je je voorstellen dat er misschien een probleem is geweest.

Camera’s waren destijds niet ontworpen om veel meer te doen dan opnemen en ze waren zeker niet bestand tegen zulke extreme temperaturen. Filmmakers moesten dekens en smeermiddelen gebruiken om te voorkomen dat de camera’s bevriezen.

Omdat de ijzige omgeving problematisch bleek te zijn, werden sommige films gemonteerd met sneeuwachtige afbeeldingen erin. Creatieve shots, witte gipsen mallen en zelfs beeldmateriaal uit andere films werden in een film geplaatst om het gewenste effect te krijgen.

Het is een heerlijk… Recept?

Het maakt niet uit of je van de klassieke film houdt of niet, Het is een geweldig leven. Dit gaat over de sneeuw.

De regisseur van de film wilde niet rommelen met het kopiëren en plakken van sneeuwachtige objecten in zijn film. Dus ging hij naar de afdeling speciale effecten om ze te laten proberen wat realistisch ogende sneeuw op te zwepen die ook als echte sneeuw presteerde.

Later wat zeepvlokken, water, suiker en schuim (meestal gebruikt in brandblussers) en de sneeuw begon te vallen. Nou, de sneeuw begon te vallen met behulp van hogedrukkanonnen en enorme fans. Het nieuwe sneeuwrecept was zo goed, dat het gestuurd kon worden door ventilatoraanpassingen.

Terwijl de regisseur een aantal van de eerder genoemde materialen voor verschillende scènes gebruikte, greep het nieuwe recept Hollywood.

Hoewel er andere pogingen zouden zijn om realistische sneeuw te creëren, werd het recept voor It’s a Wonderful Life decennialang de favoriete sneeuw in Hollywood.

Sneeuwt tot in de jaren ’80

Kun je geloven dat het tot de jaren tachtig duurde om sneeuw te vinden die kon wedijveren met die van zo lang geleden? Het nieuwe brouwsel kreeg de naam “Sneeuwcel” en het is gemaakt van kleine stukjes papier.

Dit soort sneeuw heeft die zachte, natuurlijke afdaling naar de grond en daarom kun je zien dat het werd gebruikt in de Harry Potter films. Sneeuw is magisch en die films moesten zeker zoveel mogelijk magie op het scherm brengen.

Sneeuw Snob

Dit is het deel waardoor ik meer wilde weten over de evolutie van sneeuw in kerstfilms. Ik heb genoten van 1 of 2 (of 50) Hallmark kerstfilms en ik heb er behoorlijk onrealistisch uitziende sneeuwvlokken in opgemerkt. Het zijn duidelijk door de computer gegenereerde vlokken.

Geen van de vlokken landt op de acteurs met dit soort sneeuw. Het lijkt een beetje alsof we terug zijn in het territorium van gebleekte cornflakes, maar zonder de vervelende chemicaliën en crunch.

Maar toen ik hoorde over het koelmiddel dat: Keurmerk moesten gebruiken om hun sneeuw fris, realistisch en geloofwaardig te houden, heb ik het gevoel dat de geautomatiseerde sneeuwvlokken de meest milieuvriendelijke keuze zijn die er is.

Dus door de computer gegenereerde vlokken zijn waar we op dit moment staan. Aangezien we ons steeds meer bewust worden van onze impact op de wereld, laten we aandacht besteden aan onze omgeving.

Sneeuw die valt voor bomen die duidelijk in zomerbloei staan, heeft geen zin. Zolang je die computer aan de gang hebt, kun je misschien de tekenen van de zomer wegnemen tijdens de mooiste tijd van het jaar.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Kerst-outfit.com
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart