De redenen achter zowel echte als kunstmatige kerstboomtekorten · All Things Christmas

De afgelopen kerstperiode werd de productie en levering van kerstbomen beïnvloed door problemen met de toeleveringsketen en het probleem van klimaatverandering. In 2021 was het aantal beschikbare bomen beduidend minder dan in voorgaande jaren. De markten voor kunstmatige en natuurlijke bomen hadden het moeilijk door het gebrek aan aanbod.

De meeste kopers waren vóór Kerstmis op de hoogte van het aanstaande tekort en werden ruim voor kerstavond door de verkopers aangemoedigd om bomen te bestellen. Tegen het einde van de dag waren de meeste boomwinkels in het hele land tegen het einde van de dag zelfs uitverkocht. Consumenten pakten bomen van elke vorm en grootte die ze in handen konden krijgen.

Het jaar 2021 zag een algemene toename van het aantal consumenten dat producten voor thuis kocht, aangezien de meeste mensen vanwege de pandemie meer tijd binnenshuis doorbrachten. Aangezien een enorm deel van de bevolking tegen het einde van het jaar volledig was gevaccineerd, namen de sociale bijeenkomsten rond Thanksgiving en Kerstmis zoals verwacht toe. Vervolgens was de vraag naar kerstbomen en cadeauartikelen in het laatste kwartaal van het jaar aanzienlijk hoog.

Volgens Dickson Data, GxP of goede productiepraktijken wijzen over het algemeen op het vervaardigen, controleren, distribueren en opslaan van vervaardigde goederen volgens een vastgestelde norm van richtlijnen en nalevingsnormen. Vanwege factoren zoals de pandemie, problemen met de toeleveringsketen, productieproblemen en klimaatverandering, werden zelfs kerstbomen getroffen door GxP-productieproblemen.

Laten we eens kijken naar enkele van deze problemen en de oorzaak van het probleem begrijpen.

Problemen met de toeleveringsketen en productie

De kunstkerstbomenmarkt is behoorlijk groot. De problemen met de toeleveringsketen in deze markt waren vooral omdat de meeste van deze kunstbomen uit Azië worden geïmporteerd. Vanwege de pandemie en verschillende andere factoren waren de VS getuige van veel vertragingen bij het ontvangen van zendingen uit het buitenland. Kunstkerstbomen hadden ook last van dezelfde problemen als andere producten die met deze leveringsproblemen te maken hadden. Door de stijgende vraag van de consument, vertragingen in de productie in het buitenland en het tekort aan arbeidskrachten in de productiesector, werden verstoringen in de toeleveringsketen veroorzaakt.

De pandemie leidde tot handelsproblemen zoals hoge vrachtkosten voor verzending. Door de hogere vrachtkosten van goederen zien consumenten hoge prijzen bij het kopen van hun favoriete producten. Nu de wereld probeert te herstellen van deze problemen met import, productie en toeleveringsketen, staat de logistieke sector onder grote druk bij het oplossen van problemen.

Het is bijvoorbeeld een bekend feit dat China een land is waar de VS de meeste van zijn geïmporteerde goederen vandaan haalt, maar de kosten voor verzending van containers tijdens het importeren uit China naar de VS zijn het afgelopen jaar bijna tien keer gestegen voor specifieke producten. Verkopers hadden geen andere keuze dan die kosten in wanhoop te betalen om aan de vraag te voldoen, en dit gaf aanleiding tot veel logistieke problemen, waaronder de inflatie van de prijzen voor de eindconsument. Voor de productindustrie en bedrijven die vanuit het buitenland produceren en verzenden, stijgen de kosten voor de hele industrie zodra een paar kopers meer gaan betalen voor verzending. Deze stijging van de verzendkosten veroorzaakte veel verliezen voor bedrijven, en helaas moesten sommigen van hen voorgoed de deuren sluiten.

De CEO van de National Tree Company, een van de grootste importeurs van kerstversiering en kunstkerstbomen, beweerde dat er in 2021 een stijging van ongeveer 25% in de prijs van kerstbomen en andere vakantieproducten.

Klimaatverandering en leveringsproblemen

We zijn ons allemaal bewust van de impact van klimaatverandering op het milieu. Het aantal natuurrampen wereldwijd is gestegen. Veel landen over de hele wereld hebben een aantal extreme veranderingen gezien en een aantal uitdagende omstandigheden verdord.

Wat natuurlijke kerstbomen betreft, worden de meeste in Amerika gekweekt en gekweekt in staten als Washington en Oregon. Helaas, deze staten hebben geleden veel door extreme weersomstandigheden. In deze gebieden zijn veel bosbranden geweest die door velden met bomen, waaronder kerstbomen, brandden.

De landbouw heeft over het algemeen te lijden onder de klimaatverandering. Afgezien van bosbranden, hebben ook veranderende weersomstandigheden gezorgd problemen voor sommige boeren en boomkwekers omdat de bomen en planten die ze laten groeien schimmel hebben gehad, waardoor de bomen onbruikbaar zijn geworden.

De bomenkopers hadden deze afgelopen kerst helemaal geen keuze. De klimaatgerelateerde problemen hebben de kwaliteit van de geteelde en verkochte kerstbomen aangetast. De meeste kopers die bomen tegen het einde van het jaar kochten, moesten alles oprapen wat ze op de markt vonden, ongeacht de grootte, kleur of kwaliteit.

Over het algemeen zijn er, zoals hierboven vermeld, een aantal factoren die problemen hebben veroorzaakt bij de productie en levering van echte kerstbomen en de productie en levering van kunstmatige kerstbomen. Hopelijk wordt de komende kerstperiode een beter seizoen qua bomenaanvoer. Als consumenten kunnen we beter doen voor het milieu door echte bomen te kopen en ze te hergebruiken totdat ze dat kunnen. Eenmaal overgroeid kan de oude boom buiten geplant worden en kun je een nieuwe boom kopen. Als je van kunstkerstbomen houdt, schoonmaken en hergebruiken die voor zoveel mogelijk jaren is ideaal. Je kunt spelen met het decor en het er elk jaar anders uit laten zien.

De kunstkerstbomenmarkt in de VS heeft veel problemen om op te lossen om zich beter voor te bereiden op Kerstmis in 2022. Als het om kunstbomen gaat, komen de meeste vanuit China naar de VS. Afgezien van alle problemen op het gebied van productie en toeleveringsketen die in dit artikel worden genoemd, heeft China het afgelopen jaar ook te maken gehad met een reeks stroomstoringen, waardoor hun productiefaciliteiten werden stopgezet en de productie werd belemmerd.

Als je een nieuwe boom nodig hebt, is het waarschijnlijk het beste om van tevoren te bestellen voor de volgende kerst als je het deze keer niet hebt gedaan. Voordat u beslist welke boom u volgend jaar gaat kopen, weeg de voor- en nadelen af van het hebben van een kunstmatige of echte kerstboom.

Positief is dat het afgelopen jaar Kerstmis werd gevierd door het hele land, aangezien de meeste mensen werden ingeënt.

Hopelijk kunnen de GxP-productieproblemen voor bedrijven en klimaatproblemen voor boeren en boomkwekers de komende jaren worden opgelost, zodat ze kunnen genieten van een stressvrije kerst en zonder veel gedoe aan de eisen van de consument kunnen voldoen.creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Kerst-outfit.com
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart